Bij vragen contacteer ons op 0492317926

Winkelmand

Richtlijnen voor de plaatsing van Fernofrax

Gepubliceerd door topsealants op

  • Voor onder het glas is het van belang om op twee punten het glas te laten steunen op onbrandbare beglazingsblokken. Hiervoor voeren wij blokken in gemaakt uit Promatect materiaal onder het naam Minerite. Wij houden hiervan voorraad in een ruim aantal afmetingen.
  • Rondom het omtrek van het glas is het vaak gebruikt om bij Contraflam glas een opschuimend grafietstrip aan te brengen om risico op doorslag langs het glas te beperken. Hiervoor is o.a. ook onze Pyroglaze strip goed te gebruiken.
  • Op posities waar kop- en kantlatten aansluiten op de rest van de deuropbouw is het vaak gebruikt om een opschuimende strip te hanteren die eventueel door brand ontstaande kieren opvult en de rest van de constructie beschermt en isoleert. Deze strippen zijn bij voorkeur niet drukopbouwend en hebben een hoge expansieratio. Hiervoor is onze Pyrostrip 300 zeer geschikt.
  • Voor de brandwerende afdichting rondom de deur tussen deurblad en kozijn is het ook noodzaak om een opschuimende strip te gebruiken die over het algemeen in de kozijn ingefreesd wordt. Hiervoor adviseren wij onze Pyrostrip 500 PSA. Een 15mm brede strip is voldoende voor EI30, bij EI 60 is het raadzaam om 25mm breedte minimaal te hanteren. De Pyrostrip IS er ook in versies met smokeseal voor koude of warme rook, vanaf 4mm dikte. Hier is de code dan PSSSA.
  • Eveneens is het belangrijk om rondom slotkasten en achter scharnierplaten brandwerende voorzieningen aan te brengen om hier inbranden te voorkomen en daarmee verlies van sterkte in de constructie en sluiting van de deur. Hiervoor leveren wij Fernohinge strippen en Fernolock sheets voor het omkleden van slotkasten.

Van alle bovengenoemde materialen hebben wij databladen, de prijslijst kan u terug vinden op de webshop bij brandwerende producten .

Mocht u verdere vragen hebben, of wilt u materialen hebben om die mee te nemen in uw testen, dan horen wij dat graag.

Categorieën: Publicaties

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *