Bij vragen contacteer ons op 0492317926

Winkelmand

Richtlijnen bij het verlijmen van MSP-Allround hybride kit van Bloem Sealants

Gepubliceerd door topsealants op

Draagconstructie: Materiaalkeuze Geschikt hout: Vierzijdig gladgeschaafde, schone, droge, stof- en vetvrije houtsoorten (vuren, grenen, meranti e.d.). Hout dient minimaal van duurzaamheidsklasse 4 (volgens NEN 5461) te zijn. Vochtgehalte van het hout mag maximaal 18% bedragen. Ook verduurzaamd hout, vooral gewolmaniseerd, is geschikt. Geschikt metaal: Droog en glad blank staal of aluminium. Gemoffelde metalen zijn ook geschikt, hier geldt dat er te allen tijde hechtproeven gedaan moet worden op het moffel laag. Eveneens geschikte ondergronden zijn wanden uitgevoerd in steenachtige materialen en gipskartonplaat. Voorbehandeling:

  • Geëmailleerd glas en volkernmateriaal paneel(type Trespa) met Primer/Reiniger P81 ontvetten (pluisvrije doek of tissue papier gebruiken.
  • Hout (vuren, grenen, meranti e.d.) en steenachtige materialen. Primer P83 of Primer 87(bij hoge vochtbelasting) met verfroller type velvet brush gelijkmatig en dekkend aanbrengen.
  • Blank staal en aluminium ontvetten met Cleaner Glas & Metal en voorbehandelen met primer P84 (pluisvrije doek of tissue papiergebruiken)
  • Gemoffelde metalen ontvetten met Cleaner Plastics en voorbehandelen met P84 (pluisvrije doek of tissue papier gebruiken). Breng, direct vanuit het blik, primer aan op een droge, schone, pluis- en kleurstofvrije doek of tissue papier. Wrijf de draagconstructie hiermee stevig af. Na het opbrengen de opgegeven minimale droogtijd aanhouden.

Verwerkingsadvies. Beplatingen en spiegels dienen ventilerend verlijmd te worden waarbij verticale rillen op de ondergrond naast elkaar opgebracht worden!

Beplating en panelen: Dimensioneren van de lijmvoeg afhankelijk van de te verwachten belasting bepalen, hierbij rekening houdend met zowel eigengewicht als eventuele windlast. De verlijmingsvoeg moet minimaal een breedte van 10 mm en een hoogte van 3mm hebben. Maximale dimensies: 25mm breedte en 5mm hoogte. Vanaf 1e verdieping dient het eigengewicht van het paneel mechanisch aan de draagconstructie overgedragen te worden. Vanaf 2e verdieping dienen de panelen mechanisch geborgen te worden. Voor het aanbrengen van MSP-Allround naast het lijmvlak 2-zijdig zelfklevend montageband PE 50kg/m³ aanbrengen. MSP-Allround als een rups met V-vorm aanbrengen en binnen 10 minuten paneel aanbrengen. Paneel voorzichtig positioneren en daarna stevig aandrukken om goede hechting van montageband te garanderen. Na aandrukken niet meer verschuiven. Ontvet indien nodig de beplating met P81 primer/reiniger met een schone doek. Laat de P81 na het ontvetten verdampen. Ontvette plaatsen niet meer aanraken.

Spiegels: Dimensioneren van de lijmvoeg afhankelijk van de te verwachten belasting bepalen. De verlijmingsvoeg bij spiegels moet minimaal een breedte van 10 mm en een hoogte van 1,6mm hebben. Alkalische ondergronden bij verlijming van spiegels dienen volledig droog te zijn! Zo nodig dubbelzijdig klevend spiegeltape van min. 2mm. dikte gebruiken als afstand houder en ondersteuning voor de eerste 24 uur. MSP-Allround als een ril met V-vorm (naast eventuele spiegeltape) aanbrengen en binnen 10 minuten spiegel aanbrengen. Niet als dotten aanbrengen! Paneel voorzichtig positioneren en daarna stevig aandrukken om goede hechting van spiegeltape te garanderen. Na aandrukken niet meer verschuiven.

Omstandigheden bij verwerking:

Ondergronden dienen schoon, vetvrij, draagkrachtig en verdraagzaam te zijn · niet voorbehandelen of lijmen als er neerslag valt of bij zeer hoge luchtvochtigheid, bijvoorbeeld bij dichte mist · voorkom condensvorming op de panelen of spiegels en draagconstructie · verwerken tussen +5°C en +30°C

Categorieën: Publicaties

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *